fredag 22 oktober 2010

5 månader

Emma blev 5 månader i tisdags. Igår var vi till rådgivningen för kontroll. Tösen e nu 7950gr och 67,1 cm lång. Hon växer duktigt. Vaccin fick hon oxå. Varit lite orolig å lessen idag, kan det månne vara vaccinen som spökar?!? Rådgivningen säger att det endast ska ge nå biverkning samma kväll men tycker att hon har inte varit sig lik idag.
Idag gav vi för första gången lite potatis-smakis. Vilka grimaser hon bemästra, mamma å pappa tyckte det va skitkul att se på alla ansiktsuttryck. Men det gick ändå förvånansvärt bra, lite for in iaf, tror jag. Hoppas inte det e magen som bråkat idag då. Men tycker det va så lite hon fick i sig, int kan ju det väl ge magknip. Men det e å följa med å se.

För två veckor sen så svängde hon sig från mage till rygg. Men ännu behöver hon hjälp med att svänga sig andra vägen. Rådgivningen var förvånad att hon svänger sig först från mage-rygg, det e ju svårare. Men hon håller huvudet så högt å när hon lutar det åt sidan så följer resten av paketet med.
Här e en minneslista av vad tösen bemästrar vid 5 månader:
- Svänga från mage till rygg
- När hon ligger på mage så lyfter hon upp sig med armarna
- å "roterar" lite( det gjorde hon första gången vid rdg)
- står stadigt på hela foten
- flyttar leksaker från en hand till den andra
- å så klart så ska aaaalllt i munnen

Det va det. Nya saker kommer varje dag, det e såå roligt att följa med för nu går det undan.

1 kommentar:

  1. Grattis Emma på 5månadersdagen :-)

    Skönt att höra att man inte är ensam om denna namnnojja... Har haft en önskelista med namn sedan gymnasiet, men lär ju inte få möjlighet att döpa fem barn... Blir just nu överlycklig om vi för till ett!

    Eleonora är vårt släktnamn på mormors sida och Evelina är släktnamn på farmors sida. Emma och romantiskt :-)

    Kram Ninna

    SvaraRadera